Vencom Sailing Team

SEGLING

Segling har varit viktigt sedan grundandet av Vencom. Det kommunicerar ett antal viktiga värderingar som är sammanhängande med filosofin och affärsmodellen för Vencom, varav den mest uppenbara är bra och effektivt lagarbete.

På en segelbåt är bra lagarbete avgörande för att båten ska kunna seglas på det snabbaste, säkraste och mest effektiva sättet. Olika personligheter samlas och bildar ett dynamiskt lag med kompletterande färdigheter och personligheter. Med rätt vision och mål, en portion humor och lite kul, utmärker sig en sådan besättning.

Andra viktiga aspekter av segling som är djupt integrerade i Vencoms affärsmodell, är en viss nivå av tålamod, en känsla av inre styrka och självförtroende, samt god taktisk bedömning och öga för det mest fördelaktiga sättet mot målet, med beaktande av alla relevanta datapunkter och parametrar.

OLYMPISKA SPELEN

Vencom har stöttat Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i 470-jolleklassen. Under 2021 lyckades de åstadkomma både en silvermedalj i olympiska spelen i Japan, samt världsmästerskapstiteln.

 

 

SPONSORSKAP

För närvarande stöttar Vencom två båtar i deras resa mot de Olympiska spelen i Paris under sommaren 2024; Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson, i den nya 470 mixade klassen, samt Vilma Bobeck och Rebecca Netzler, i 49er FX-klassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REGATTOR

Under åren har Vencom Sailing Team deltagit i tävlingar i olika klasser, som exempelvis X-99, F18 och J/70. Vidare har teamet deltagit i ORCi och IRC-regattor på nationell och internationell nivå.

Vencom Sailing Team har även deltagit på offshore-scenen, exempelvis i ett betydande antal ”Gotland Runt-race” i Östersjön, samt i Fastnet Race.