Vencom Sailing Team

SEGLING

Sedan grundandet av Vencom har segling varit viktigt. Sporten speglar några av de värderingar som står i linje med Vencoms filosofi och affärsmodell, varav den mest uppenbara är bra och effektivt ”teamwork”.

På en segelbåt är bra lagarbete avgörande för att båten ska kunna seglas på det snabbaste, säkraste och mest effektiva sättet. Olika personligheter samlas och bildar ett dynamiskt lag med kompletterande färdigheter och personligheter. Med rätt vision och mål, en portion humor och ett gott humör, utmärker sig en sådan besättning.

Ytterligare viktiga aspekter som är en del av segling, men också starkt integrerade i Vencoms affärsmodell är tålamod, självsäkerhet samt ett taktiskt sinne och ett öga för att hitta den mest fördelaktiga rutten mot målet, när man har tagit hänsyn till alla möjliga parametrar.

OLYMPISKA SPELEN

Vencom stöttade tidigare Anton Dahlberg och Fredrik Bergström i 470-jolleklassen. Under 2021 lyckades de både vinna en silvermedalj i olympiska spelen i Japan, samt världsmästerskapstiteln.

 

 

SPONSORSKAP

För närvarande stöttar Vencom två båtar i deras resa mot de Olympiska spelen i Paris under sommaren 2024; Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson i den nya 470 mixade klassen, samt Vilma Bobeck och Rebecca Netzler, i 49er FX-klassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REGATTOR

Under åren har Vencom Sailing Team deltagit i tävlingar i olika klasser, som exempelvis X-99, F18 och J/70. Vidare har teamet deltagit i ORCi och IRC-regattor på nationell och internationell nivå.

Vencom Sailing Team har även deltagit i ett stort antal offshore-regattor, exempelvis i ett betydande antal ”Gotland Runt-race” i Östersjön, samt i Fastnet Race i det Keltiska havet.